Om fyratimmarskroppen

Detta är en sajt där du kan hitta inspiration och tips för din viktminskning.
Här delarvi (Olle och Jenny) med oss av vår erfarenhet av att gå ner i vikt med hjälp av Fyratimmarskroppens Slow Carb Diet (SCD).

Du kan följa vår viktresa i bloggen, lära dig hur du går ner i vikt, ställa frågor och diskutera i forumet. Vi hoppas att du ska hitta din väg ner i vikt utan hunger och sug och lära dig vad du behöver göra för att stanna där.

Boken Fyratimmarskroppen

Fyratimmarskroppen är en bok skriven av Timothy Ferriss (författare även till boken ”4-timmars arbetsvecka”) som beskriver hans och många andras sökande efter den effektivaste vägen ner i vikt. TimoThye Ferriss Four Hour Body bokomslagBoken täcker även andra vitt skilda områden däribland styrketräning, sömn, långdistanslöpning, sex, livsförlängning och simning. Men det är viktminskningstipsen i boken som fått mest uppmärksamhet (på andra plats kommer tipsen för styrketräning). Boken kom ut nyåret 2010 och Jenny och Olle startade sin framgångsrika resa ner i vikt med hjälp av tipsen i boken. En svensk översättning kommer att släppas nu i december 2011.

Principerna bakom Fyratimmarskroppen

Fyratimmarskroppen är en bok skriven av Tim Ferriss, baserat på hans egna och andras självexperimenterande med dieter, träning och tillskott.

Ett grundläggande tanke i boken är att ta eget ansvar för sin kropp och ”hacka” kroppen. I datorvärlden är en hackare en person som använder sina kunskaper till att skaffa ny, icke tillgänglig information om ett system. Genom att analysera eller manipulera systemet försöker hackaren förstå och få kunskap om hur det beter sig. När man använder samma metod för att effektivisera tänkande, livspussel och arbetsuppgifterna kallas det lifehacking. När man sätetr samma fokus på den mänskliga kroppen så får man kroppshacking, det är där har vi fyratimmarskroppen.DEXAmätning

Precis som en datorhacker inte nöjer sig med hur saker och ting är, utan försöker hitta genvägar så är Fyratimmarskroppen tvångsmässigt fokuserad på att hitta snabbare och enklare lösningar. Varför göra något svårt om man kan göra det lätt? En fråga som Tim hela tiden ställer: Vilka är de minsta förändringar som ger de största resultaten för min kropp?

Ett gruntänkade som Tim använder sig av är Pareto-principen, där man utgår från att bara några få åtgärder leder till de största förändringarna (20% av åtgärnderna leder til 80% av resultatet). Av alla saker man kan göra för att gå ner i vikt visar det sig att det bara är några få som ger verkligen stora resultat. Genom att fokusera på dessa och göra det ordentligt så går det inte bara snabbare, utan också mycket lättare och bekvämare.

Om Fyratimmarskroppens fettförbränning

När man läser boken Fyratimmarskroppen så är det lätt att bli överväldigad. Boken är tjock och bygger till stor del på bloggartiklar som Tim har skrivit under en längre tid vilket bitivis gör den lite snårig och motsägelsefull. Därför har vi valt att sammanfatta och lyfta fram de viktigaste delarna lite mer systematiskt så att du kan få en överblick.

Det vi skriver om är huvudsakligen baserat på vår egen och vår försöksgrupps erfarenhet under svenska förhållanden. Men vi har givetvis tagit del av erfernheterna i många internationella forum och bloggar där folk beskriver hur de jobbat med Fyratimmarskroppen.

Jenny  i BodPod

Vår mission - din drömkropp

Vi ger dig konkreta tips och metod för hur du kan gå ner i vikt snabbt, lätt, utan sug och stanna där. I denna metod finns inga misstag, bara resultat som du lär dig att använda för att skapa just din väg till framgång.

Istället för att vara beroende av någon expert vars råd du följer slaviskt så kommer du lära dig formeln för hur du blir din egen expert på just din kropp.

Om du vill följa order och inte tänka själv så är denna diet inget för dig. Men om du vill lära dig att ta kontroll över din kropp nu och framöver så ligger vägen till din drömkropp framför dina fötter.

 

 

Viktcoaching

Har du bestämt dig för att skapa en smal livsstil och vill ha vägledning och pepp?

Läs mer om viktcoaching!

Vår bok är ute nu!

Fyratimmarskroppen

Läs mer om vår resa ner i vikt i vår bok. Denna bok är sprängfull av inspiration, vetenskapliga rön och våra egna erfarenheter kring viktminskning och bygger vidare på Timothy Ferriss bok ”4-timmarskroppen”. Läs denna bok fristående eller som ett komplement till Ferriss bok.
Vi har lyckats, nu vill vi att du ska lyckas!

Köp den på Bokus eller Adlibris eller i vanliga bokhandeln.

"Knäck koden - gå ner i vikt : din guide till 4-timmarskroppen" av Jenny Axelsson och Olle Furberg

ISBN10: 9174377671
ISBN13: 9789174377675


Forumdiskussioner

 

Bloggar

 

 

Free Dreamweaver Templates | Cheap Web Hosting